Opleidingen

Ik ben gediplomeerd NLP coach. Bij Bureau land, het instituut voor toepasbare Psychologie, studeerde ik Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en haalde aansluitend de NLP Master. Ik heb hier inzicht gekregen in wat ons zo ongelooflijk onbewust beweegt en hoe je meer grip kunt krijgen op het doorbreken van deze vaste patronen. Door dit toe te passen in de coaching, word jij bewust van jouw onbewuste patronen, die 95% van je handelingen bepalen.

Bij Innersteps, school voor natuurcoaching, volgde ik de opleiding tot natuurcoach, om de verbinding, de ruimte en de inspiratie van de natuur in te zetten bij jouw proces.  De natuur biedt ruimte, rust en inspiratie, zodat inzichten vanzelf komen. Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan? Bovendien geeft de beweging van het lopen ook beweging in onze gedachten en emoties doordat onze hersenen en onze zintuigen geactiveerd worden. En er verschijnt in de media steeds meer informatie over onderzoeken die aantonen dat de kleuren, geuren en patronen van de groene en blauwe natuur directe positieve effecten hebben op ons brein. Daar wil ik mijn klanten ook mee verrijken tijdens coaching.

Omdat ik merk dat mensen er “met het hoofd niet bij kunnen” en dat “woorden tekort schieten” heb ik ook de opleiding Body & Mind Language  toegevoegd aan mijn skills. Laban zegt: “mensen hebben een natuurlijke neiging om hun gevoel om te zetten in beweging”. BMLi gaat uit van de relatie tussen de lichaamshouding en levenshouding. Zo kan het lichaam jou ondersteunen in de zoektocht naar jouw weggestopte emoties en gedachtenpatronen. Bovendien leer je hoe je jouw lichaam kan inzetten om de door jou gewenste veranderingen vorm te geven en vast te houden. Hoe zet je nou die nieuwe stap naar voren als je hele lichaam naar achteren beweegt? Niet alleen praten maar ook doen! Iets wat ik miste in veel andere coachings vormen heb ik hierin absoluut gevonden.

BuitenGewoon Coachen biedt een mix van zachte en effectieve methoden om je optimaal te ondersteunen zodat hoofd, hart en handen weer op 1 lijn liggen en je weer meer jezelf kunt zijn.